Werkwijze

natural newborn.

 

Puur, tijdloos, natuurlijk, echt, spontaan...

Zo kun je mijn stijl het beste omschrijven.

 

Er is een kleintje op komst, gefeliciteerd! De kraamtijd is een super mooi moment om je kindje vast te laten leggen. Op deze manier zal je je altijd de kleine speciale dingen blijven herinneren. Zoals het wipneusje, de nageltjes, de donshaartjes, de huidplooitjes, het geeuwtje...

 

Een natural newborn shoot vindt plaats tien dagen tot acht weken na de geboorte. Ik heb er bewust voor gekozen om het niet eerder te doen. Eerst maar eens rustig bijkomen en aan elkaar wennen. Tot ongeveer drie weken zijn baby'tjes nog heel flexibel en slapen veel. Hierdoor zijn ze makkelijk in allerlei poses te leggen en kun je ze vaak slapend vastleggen. Vanaf drie weken zullen ze iets vaker wakker zijn. Maar juist de nog wat wennende blikken en slow motion bewegingen van een uitgestrekt armpje of beentje kunnen ook hele mooie beelden opleveren. Het is maar net waar je voor kiest.

Reserveer op tijd een plekje voor een fotoshoot. Dit kan al maanden van tevoren. Natuurlijk weet je dan nog niet precies wanneer je kindje geboren wordt, maar dan plannen we een voorlopige datum. Om de voorlopige datum te reserveren, vraag ik je een aanbetaling te doen. Vanaf het moment dat deze aanbetaling is ontvangen, is de tijd voor je gereserveerd.

We maken een afspraak in de studio of bij je thuis. De fotoshoot duurt in principe 1 - 1,5 uur. Maar ik ga helemaal mee in het ritme van je kindje. Dus als er honger is of het is tijd voor een schone luier of gewoon wat knuffels dan maken we hier ruimte voor. Het kan dus zijn dat de afspraak uitloopt. En houd er ook rekening mee dat we voorafgaand nog wat tijd nodig hebben voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen. Zeker wanneer de fotoshoot bij je thuis plaatsvindt (tijd i.v.m. opbouwen en later ook het afbouwen).

De fotoshoot zal rond de "bean bag" (grote ronde poef speciaal voor newborn fotografie) plaatsvinden. Je kindje wordt in diverse poses van verschillende kanten gefotografeerd. Misschien zal ik je vragen om je arm of hand in beeld te brengen. Hierbij wordt je kindje gewoon neergelegd. Dus niet in allerlei bochten gevouwen en in mandjes of emmertjes gestopt met kleurige bloemen en schapenvachtjes. Mijn stijl is meer puur, natuurlijk, echt.

 

Eventueel is het ook mogelijk om als aanvulling foto's te maken met broer/zus/ouder. Super mooi natuurlijk, die onderlinge uitwisseling van blikken. De interactie tussen een eventuele broer of zus. En ook het glunderen en de trots van een ouder. Voor gezinsfoto's geldt een meerprijs. Omdat het meer tijd kost (houd rekening met ongeveer 30 - 45 min extra) en het meer werk is (meer foto's om te bewerken). Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je hierdoor ook meer beeldmateriaal krijgt waaruit je kunt kiezen.

Na afloop ga ik met je foto's aan de slag. Binnen twee weken kun je alle bewerkte foto's met watermerk in je online privé-galerij bekijken. Nu kun je gaan kiezen!

 

Wanneer de galerij gereed is en je alle foto's hebt kunnen bekijken, hoeft er pas een definitieve keuze gemaakt te worden tussen het basispakket, het deluxe pakket of het exclusieve pakket. Je kunt dus eerst rustig alles bekijken en zien welk pakket het beste past. 

Wel zo handig!